2012. április 9., hétfő

Interjú Olaszország szerelmeseivel


- Mónika, az olasz konyhán kívül mi vonz még Olaszországhoz, az olasz kultúrához?
- A temperamentumuk, hogy ismeretlennel is szívesen szóba állnak akárhol, hogy egy bárba két perc alatt beszélgetőtársra lelsz, az olasz táj, vidék hangulata a tengerpartjuk, az a rengeteg múzeum, képtár, templom és kultúra, amit csak ott találsz meg, az éghajlatuk.....Csak 1 példa. Amerikába most kifele Alitalia-val repültünk. Ahogy fogadtak a mosolygós, kedves "sztyuvik", ahogy a gyerekekkel bántak, a hangulat - nagyon barátságosak voltak! Egyszerüen jó volt! És hogy tudtunk 1-2 mondatot....elájultak tőle! Vissza hollandokkal jöttünk, kifogástalan volt a kiszolgálás, de nem 'olasz". Nehéz ezt megfogalmazni.... hisz Te is tudod.

- Ági, milyen indíttatásból kezdtél el olaszul tanulni?
- Mindig nagyon tetszett, valamilyen megmagyarázhatatlan vonzalom van bennem az olasz nyelv iránt. (Egyik dédnagymamám olasz volt, de a családból már senki nem beszéli a nyelvet.)
- A legkedvesebb olasz nyelvvel való foglalatosságom az olasz zene hallgatása, elsősorban Andrea Bocelli zenéje, amivel nem tudok betelni, de Gianni Morandit is szívesen hallgatok.

- Ancsa, Te miért kezdtél el olaszul tanulni?
- Régi vágyam volt: gyerekkorom óta kedvelem Olaszországot, ezért egyszer meg akartam tanulni beszélni is velük! :)
- Mik a terveid az olasztudásoddal?
- Elsődlegesen felfejleszteni min. középfokú szintre, aztán a következő cél, hogy felsőfokú, folyékony szintet érjek el, és ne okozzon gondot a váltás a nyelvek között. És hogy mindezt itthon érem el, vagy külföldön, ki tudja... :)

Kinga, nagyon jó a 50mila lacrime című dal, amit a Projekt-napra hoztál. A zenéjükön kívül mit szeretsz még a legjobban az olaszokban?
- A Dolce far niente - édes semmittevést. Meg a gyönyörű helyeket...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése